Image Alt

Orijentacistika – Orienteering

Orineteering

Orijentacistika

Orijentacija je aktivnost koja se odvija uglavnom kroz prirodni krajolik, gdje učesnici prolaze kroz niz kontrolnih tačaka u što kraćem vremenu. Ruta od jedne do sljedeće kontrolne tačke nije označena: Svaki učesnik donosi odluku o najboljoj ruti trčanjem (ili pješačenjem). Ovaj program se sastoji od obuke koja uključuje rute različitih dužina i težina, i namijenjen je svima, od početnika do naprednih.

Orijenticist bi se mogao opisati kao dijelom trkač staza – dijelom “znalac” mape i kompasa. Budući da je potrebno pronaći unaprijed postavljene kontrolne markere, pojavljuje se višestruka geokeš-ovoljstva vrijedna izjava: “Pronašao sam!” – trenutka u jednom događaju, jer GPS nije potreban ili nije dozvoljen. Orijentacijski trkači su donekle slični trkačima na preprekama, gdje su prepreke prirodne i često ih je moguće izbjeći pametnim odabirom rute.

Izaberite ovu vrstu aktivnosti i cjelodnevna avantura neće izostati. Rute su kategorisane na lagane, srednje teške i teške i obuhvatuju zone izuzetnih prirodnih ljepota.

Info
Kategorija:
Datum:
Tagovi:

saznajte više

Unesite svoje podatke ispod i saznajte više o odličnim ponudama koje vam stoje na raspolaganju.

    Ili nas pozovite za više informacija: